Gorące Zakąski/Hot Starters
-
Papadam
Kruchy placek soczewicowy. Crispy fried spicy lentil snack.
12 PLN -
Pakora Platter (veg)
Świeże warzywa zapiekane w cieście z grochu włoskiego. Assorted fresh seasonal vegetables dipped in chickpea flour batter and crispy fried served with chutney (sauce).
20 PLN -
Pyaz Pakora
Krążki cebuli zapiekane w cieście z grochu włoskiego. Thinly sliced onions dipped in chickpea flour batter & crispy fried.
17 PLN -
Paneer Pakora
Domowego wyrobu ser indyjski zapiekany w cieście z grochu włoskiego. Indian cottage cheese dipped in gram flour batter and crispy fried.
20 PLN -
Honey Chilli Potato
Chrupiące kawałki ziemniaków w sosie chilli. Crispy fried potato fryers tossed in honey chilli sauce.
19 PLN -
Chicken Lollipop
Skrzydełka kurczaka z czosnkiem w sosie słodko-kwaśnym. Chicken wings dipped in a batter, fried & wrapped in a garlic flavoured sweet & sour sauce.
22 PLN
-
Murgh (chicken) Pakora
Kawałki kurczaka zapiekane w cieście z grochu włoskiego. Chicken breast pakoras.
23 PLN -
Machli (fish) Pakora
Kawałki łososia zapiekane w cieście z grochu włoskiego. Salmon fish fillet pakoras.
26 PLN -
Jhinga (prawn) Pakora
Krewetki krolewskie zapiekane w ciescie z grochu włoskiego. King prawn pakoras.
42 PLN -
Kalmary Rings
Smażone pierścienie kalmarów. Squid rings dipped in chickpea flour batter and fried until crisp.
23 PLN -
Sabzi Samosa
Zapiekane paszteciki z ziemniakami doprawione kuminem. Crispy triangular pastries filled with spicy potatoes mixture tampered with cumin.
19 PLN -
Polecane Przez Szefa Kuchni
Lasooni Gobhi
Różyczki kalafiora z czosnkiem w sosie słodko-kwaśnym. Pieces of cauliflower dipped in a batter, fried & wrapped in a garlic flavoured sweet & sour sauce.
21 PLN
Zupy/Soups
-
Dal Shorba
Tradycyjna Indyjska zupa soczewicowa. Delicately spiced traditional Indian lentil soup.
17 PLN -
Tomater Shorba
Delikatna kremowa zupa pomidorowa. Creamy tomato soup flavoured with Indian spices.
17 PLN -
Machli ka Shorba
Cytrynowa zupa rybna. Lemon fish soup.
20 PLN
-
Murgh Nawabi Shorba
Zupa z kurczaka doprawiona indyjskimi przyprawami. Chicken soup with fine Indian spices.
19 PLN -
Sagar Ratan
Zupa z owoców morza. Mixed seafood soup.
23 PLN
Sałatki/Salads
-
Chatpati Chat
Ciecierzyca i ziemniaki mieszane z cytryną i pikantnym chat-masala. Chickpeas & potatoes mixed in a hot & spicy blend of chat masalas.
18 PLN -
Salad Bahar
Plastry świeżego ogórka, pomidora i cebuli z sosem cytrynowym. Slices of fresh cucumber, tomatoes & onions served with lemon dressing.
18 PLN
-
Goan Salad
Popularna sałatka z Goa podawana z krewetkami. A popular Goan salad served with shrimps.
38 PLN -
Salad Taj Mahal
Sałatka z kurczakiem, papryką i cebulą. Salad served with pieces of chicken, peppers & onions.
23 PLN
Dania Jogurtowe/Yoghurt Dishes
-
Kheere ka Raita
Ogórek w przyprawionym jogurcie. Grated cucumber mixed with natural yoghurt garnished with a blend of spices.
18 PLN -
Alu ka Raita
Kawałki ziemniaków w przyprawionym jogurcie. Pieces of boiled potatoes mixed with natural yoghurt garnished with freshly ground spices.
16 PLN
-
Taj Raita
Drobne kawałki pomidora, cebuli i ogórka w przyprawionym jogurcie. Finely chopped pieces of tomatoes, onions & cucumber mixed with yogurt and served with fine Indian spices.
21 PLN -
Dahi Sada
Naturalny jogurt. Natural yogurt.
11 PLN
Dodatki/Condiments
-
Mango Chutney
Kawałki mango marynowane w sosie Słodko-kwaśnym. Pieces of mango in a sweet & sour sauce.
10 PLN
-
Mixed Aachar
Oryginalne pikle na ostro. Hot and spicy pickle of fruits & vegetables.
10 PLN
Z Pieca Tandoor/Tandoori Delicacies
-
Paneer Tikka
Domowego wyrobu ser marynowany w pascie tandoori i pieczony z papryką, pomidorami i cebulą. Pieces of cottage cheese, capsicum, tomatoes and onions marinated in Tandoori spices & barbecued.
42 PLN -
Tangri Murgh
Grllowane udka kurczaka marynowane w paście masala. Chicken legs marinated in a tandoori masala paste.
45 PLN -
Murgh Tikka
Pieczone pierśi kurczaka marynowane w oryginalnych przyprawach tandoori. Soft chicken breast pieces marinated in a unique blend of spices & slow cooked in tandoor.
47 PLN -
Garlic Chicken Tikka
Grillowane pierśi kurczaka marynowane w czosnku, zielonym chili i paście tandoori (ostre). Chicken breast pieces marinated in garlic, green chillies and tandoori masala paste & barbecued (spicy).
49 PLN -
Murgh Shashlik
Kawałki pierśi kurczaka grillowane z papryką, pomidorami, cebulą i ananasem. Barbecued pieces of marinated chicken breast, capsicum, tomatoes,onions and pineapple.
48 PLN -
Boti Kebab
Baranina marynowana w przyprawach indyjskich i pieczona w piecu tandoor. Tender lamb pieces marinated in an assortment of spices, yoghurt and barbecued.
59 PLN
-
Machli Tikka
Filet z łososia marynowany w sosie jogurtowym i pieczony w piecu tandoor. Salmon fish fillet marinated and grilled in tandoor.
57 PLN -
Shahi Jhinga
Krewetki królewskie marynowane w specjalnych przyprawach indyjskich i zapiekane podawane z chlebem
90 PLN -
Nawabi Pasand
Różne rodzaje mięs oraz ryba marynowane co najmniej 24 godziny i grillowanie w piecu tandoor,
62 PLN -
Nawabi Taj Tandoor
Baranina, kurczak, ser indyjski i papryka grillowane w piecu glinianym, łączone z sosem cebulowo-
69 PLN -
Taj Mahal Pasand
Delikatne kawałki różnego rodzaju mięs, marynowane co najmniej 24 godziny i grillowane w piecu
95 PLN
Potrawy z Kurczaka/Chicken Specialities
-
Murgh Curry
Pierś kurczaka przygotowywana w pięciu przyprawach masala z pomidorami i cebulą. Chicken breast pieces cooked to perfection in five spice masala, tomatoes and onions.
41 PLN -
Murgh Dahai Wala
Delikatny kurczak serwowany w sosie jogurtowo-imbirowym. Tender pieces of chicken cooked in a yoghurt gravy flavoured with ginger.
43 PLN -
Murgh Palak
Kurczak ze szpinakiem w bogatym kremowym sosie. Chicken pieces and spinach cooked in a rich creamy sauce.
45 PLN -
Makhani Murgh
Pierś kurczaka grillowana w piecu tandoor i podawana w sosie maślano pomidorowym. Chicken breast pieces barbecued in tandoor and cooked in butter tomato sauce.
48 PLN -
Murgh Jalfrezi
Kurczak z papryką, cebulą i pomidorami (ostre). Pieces of chicken,peppers,onion and tomatoes cooked in a hot and spicy sauce.
47 PLN
-
Murgh Madras
Filet z kurczaka z oryginalnymi przyprawami Madras (bardzo ostre). Chicken prepared in hot Madras spices.
48 PLN -
Garlic Chili Chicken
Filet z kurczaka w sosie czosnkowym z dodatkiem chilli (ostre). Chicken fillet, onions and peppers cooked in garlic-chilli sauce.
50 PLN -
Mango Chicken
Filet z kurczaka w sosie mango curry. Chicken pieces in an exotic mango curry.
51 PLN -
Chicken Tikka Masala
Pierś kurczaka grillowana w piecu Tandoor i podawana w kremowym maślano pomidorowym sosie. Barbecued chicken pieces cooked in a rich buttery almond-tomato sauce.
51 PLN -
Murgh Karahi
Filet z kurczaka przyrządzany według receptury północno-Indyskiej. Pieces of succulent chicken cooked with garlic, ginger,tomatoes and peppers in a curry sauce.
52 PLN
Potrawy z Baraniny/Mutton Specialities
-
Roghan Josh
Baranina przygotowana w przyprawach curry. Soft boneless lamb simmered in a flowing gravy enriched with the spices from the Kashmir valley.
50 PLN -
Bhunna Gosht
Delikatna baranina zapiekana z pomidorami i przyprawami Kashmir. Tender mutton pieces cooked with onions and tomatoes in an aromatic thick gravy.
50 PLN -
Mutton Palak
Baranina w kremowym sosie szpinakowym. Mutton and spinach cooked in a rich creamy sauce.
55 PLN
-
Mutton Vindaloo
Baranina przygotowywana w ostrym sosie curry z czosnkiem i imbirem (bardzo ostre). Lamb cooked in a hot and spicy Goan curry.
57 PLN -
Shahi Korma
Delikatne kawałki baraniny przygotowywane w sosie kremowym z orzechami nerkowca i migdałami. An unparalleled blend of taste & aromas in a rich creamy almond-cashewnut sauce.
59 PLN -
Mutton Karahi
Fileciki z baraniny przygotowane według receptury kuchni Mughlai w sosie curry z papryką, cebulą i kolendrą. Succulent pieces of mutton prepared with green peppers, onions & coriander in a mughlai gravy.
59 PLN
Potrawy z Wołowiny/Beef Specialities
-
Beef Curry
Wołowina w indyjskich przyprawach i sosie curry. Tender beef pieces prepared in Indian spices and curry sauce.
46 PLN -
Beef Masala
Wołowina przygotowywana w bogatym pomidorowo-maślanym sosie
48 PLN -
Beef Bhuna
Wołowina przygotowana z cebulą i pomidorami w przyprawach kashmir.
52 PLN
-
Beef Saagwala
Wołowina duszona podawana w kremowym sosie szpinakowym. Succulent pieces of beef prepared with spinach in a creamy sauce.
52 PLN -
Beef Vindaloo
Wołowina w ostrych przyprawach indyjskich z dodatkiem czosnku i imbiru (barzo ostre). Beef pieces prepared in a very hot Goan curry sauce.
53 PLN -
Beef Karahi
Wołowina przyrządzona według receptury północno indyjskiej w sosie curry z papryką, pomidorami i cebulą. Tender beef pieces cooked in a traditional spicy curry along with tomatoes, peppers, onions.
54 PLN
Potrawy z Owoców Morza/Seafood Dishes
-
Chilli Fish
Łosoś w pikantnym sosie z dodatkiem cebuli i papryki. Salmon fish fillet served in a hot and spicy sauce along with onions and peppers.
57 PLN -
Jhinga Curry
Krewetki królewskie w sosie curry. King prawns cooked in a fine blend of curry spices.
83 PLN -
Jhinga Palak
Krewetki królewskie w sosie szpinakowym. King prawns and spinach in a creamy sauce.
82 PLN
-
Garlic Prawns
Krewetki królewskie z czosnkiem i cebulą. King prawns cooked with onions and garlic.
85 PLN -
Masala Prawns
Krewetki krolewskie w przyprawach aromatycznych z dodatkiem imbiru, pomidorów i cebuli. Prawns cooked in a rich masala of tomatoes, onions,ginger and flavoured with coriander & cumin.
85 PLN
Potrawy Wegetariańskie/Vegetarian Dishes
-
Palak Paneer
Szpinak z domowego wyrobu serem w sosie kremowym. Cottage cheese cooked in a delicate creamy spinach sauce.
38 PLN -
Navrattan Korma
Świeże warzywa w kremowym sosie migdałowym. Fresh seasonal vegetables cooked in a rich almond-cashewnut sauce.
39 PLN -
Nawabi Malai Kofta
Domowego wyrobu kulki serowe faszerowane z orzechami w sosie korma. Cottage cheese dumplings, stuffed with dry fruits steeped in a creamy korma gravy.
42 PLN -
Sabzi Kofta
Kulki warzywne podawane w sosie curry. Vegetable dumplings, cooked in a tomato curry sauce.
36 PLN -
Channa Masala
Ciecierzyca przygotowana z pomidorami, imbirem z dodatkiem kuminu. Chick peas curry cooked with tomatoes, ginger, garlic and chillies.
36 PLN -
Dal Makhni
Soczewica odmiany czarnej podawana z roztopionym masłem. Black lentils simmered overnight on slow flame and finished in true Punjabi style with butter.
37 PLN
-
Aachari Sabzi
Bukiet warzyw w sosie pomidorowo cebulowym ze smakiem indyjskich pikli. Garden fresh vegetables made in a tomato and onion gravy with flavours of Indian pickle.
34 PLN -
Bhindi Masala
Oryginalne warzywa indyjskie ketnia podduszane z cebulka i imbirem i doprawione przyprawą punjabi. Okra with onions and tomatoes cooked with spices enriched in Punjabi flavour.
44 PLN -
Baingan Ka Bharta
Bakłażan duszony z pomidorami, cebulą i imbirem. Eggplants roasted in traditional clay oven and cooked with onions and tomatoes.
43 PLN -
Tarka Dal
Soczewica w sosie curry z aromatycznymi przprawami i ziołami. Yellow lentils simmered with whole aromatic spices, dry chillies, cumin seeds and garnished with herbs.
34 PLN -
Chilli Paneer
Domowego wyrobu ser w pikantnym sosie z dodatkiem cebuli i papryki. Cottage cheese served in a hot and spicy sauce along with onions and peppers.
41 PLN
Specjały z Ryżu/Rice Specialities
-
Basmati Chawal
Aromatyczny ryż basmati. Aromatic basmati rice.
15 PLN -
Navrattan Pullao
Ryż basmati przygotowany z rożnymi warzywami. Saffron basmati rice cooked with assorted vegetables.
25 PLN -
Murgh Biryani
Ryż basmati przygotowany z delikatnymi kawałkami kurczaka. Tender chicken pieces cooked with aromatic spices and basmati rice.
39 PLN
-
Mutton Biryani
Ryż Basmati z przyprawionymi kawalkami baraniny. Basmati rice cooked with lamb and rich spices.
44 PLN -
Jhinga Biryani
Ryż Basmati z krewetkami królewskimi. Basmati rice with spiced king prawns.
79 PLN
Chleby Indyjskie/Indian Bread
-
Tandoori Roti
Indyjski chleb razowy. Whole wheat bread.
10 PLN -
Naan
Indyjski chleb pszenny. Refined flour bread.
10 PLN -
Lachhedar Parantha
Wielowarstwowy razowy chleb indyjski z masłem. Whole wheat multi layered bread with butter.
12 PLN -
Alu Parantha
Indyjski chleb razowy z delikatnie przyprawianymi ziemniakami. Whole wheat bread stuffed with potatoes and spices.
14 PLN -
Garlic Naan
Pszenny chleb ze swieżym czosnkiem. Bread with freshly chopped garlic.
14 PLN
-
Butter Naan
Chleb pszenny z masłem. Layered bread with butter.
14 PLN -
Pyaz Kulcha
Chleb nadziewany cebulą. Bread stuffed chopped onions and herbs.
15 PLN -
Paneer Naan
Chleb nadziewany domowego wyrobu serem. Bread stuffed with cottage cheese.
17 PLN -
Sezam Naan
Chleb z ziarnami sezamu. Bread with sezam seeds topping.
15 PLN -
Shahi Naan
Chleb nadziewany bakaliami i orzechami. Bread stuffed with dry fruits and nuts.
21 PLN -
Chilli Naan
Chleb nadziewany chilli i przyprawami. Bread stuffed with chillies and herbs.
15 PLN
Napoje Indyjskie/Indian Cold Drinks
-
Tazi Lasi
Domowego wyrobu napój jogurtowy (slodki lub słony). Special home made yoghurt drink (sweet or salty).
13 PLN -
Aam Ki Lassi
Napój jogurtowy miksowany z mango i dekorowany z orzechami. Yoghurt drink mixed with sweet mangoes garnished with nuts.
16 PLN -
Sok z Mango / Sok z Liczi
Mango Juice / Lychee Juice
12 PLN
Desery/Dessert
-
Mango Cream
Krem z mango ze śmietaną i migdałami serwowany z lodami waniliowymi. Creamy mango puree served with vanilla ice-cream topped with cherry and nuts.
22 PLN -
Gulab Jamun
Tradycyjny indyjski deser: kuleczki mleczne podawane w ciepłym, słodkim syropie kardamonowym. Traditional milk dumplings served in sugar syrup flavoured with cardamom.
22 PLN
-
Firni
Pudding mleczno - ryżowy z migdałami. Creamy rice pudding topped with almonds.
21 PLN
Menu dla dwojga/Menu for two | 127 PLN
-
Dal Shorba
Zupa soczewicowa.
-
Taj Mahal Pasand
Delikatne kawałki różnego rodzaju mięs, marynowane przez co najmniej 24 godziny w piecu tandoor, podawane z Naan.
Menu dla dwojga/Menu for two | 170 PLN
-
Murgh Nawabi Shorba
Zupa z kurczaka doprawiona indyjskimi przyprawami.
-
Machli Tikka
Filet z łososia marynowany w sosie jogurtowym i pieczony w piecu tandoor.
-
Chicken Tikka Masala
Grillowane kawałki kurczaka gotowane w kremowym maślano pomidorowym sosie.
-
Garlic Naan
Pszenny chleb ze swieżym czosnkiem.
Menu dla czterech osób/Menu for four | 300 PLN
-
Pakora Platter (veg)
Świeże warzywa zapiekane w cieście z grochu włoskiego.
-
Murgh (chicken) Pakora
Kawałki pierśi kurczaka zapiekane w cieście z grochu wloskiego.
-
Dal Shorba
Zupa soczewicowa.
-
Murgh Tikka
Pieczone pierśi kurczaka marynowane w oryginalnych przyprawach tandoori.
-
Mutton Karahi
Fileciki z baraniny przygotowane według receptury kuchni Mughlai w sosie curry z papryką, cebulą i kolendrą.
-
Chilli Fish
Łosoś w pikantnym sosie z dodatkiem cebuli i papryki.
-
Basmati Chawal
Ryż basmati.
-
Naan
Chleb Indyjski.
Menu dla czterech osób/Menu for four | 380 PLN
-
Pakora platter (veg)
Świeże warzywa zapiekane w cieście z grochu włoskiego.
-
Machli (fish) Pakora
Kawałki łososia zapiekane w cieście z grochu włoskiego.
-
Murgh Nawabi Shorba
Zupa z kurczaka doprawiona indyjskimi przyprawami.
-
Boti Kebab
Baranina marynowana w przyprawach korzennych i pieczona w piecu tandoor.
-
Sabzi Kofta
Kulki warzywne podawane w sosie curry.
-
Chicken Tikka Masala
Piersi kurczaka grillowane w piecu tandoor i podawane w sosie maślano pomidorowym.
-
Garlic Naan
Pszenny chleb ze świeżym czosnkiem.
-
Basmati Chawal
Ryż basmati.
-
Mango Cream
Krem z mango ze śmietaną i migdałami.
Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzenia wcześniejszych zmian w całym menu.